Аериал јога

Оваj нови фитнес тренд оправдано расте у последњих десет година будући да аериал јога пружа многе предности, пре свега у виду ефеката спиналне декомпресије тј. терапеутског ослобађања компресије кичме, уз истовремени тренинг. Доказано је да се повећава интервертебрални (међупршљенски) простор за 1,5 до 2,5 mm, а самим тим доводи до деблокаде интервертебралних зглобова и до истезања лигамената, уз ослобађање мишићних тензија, фиброеластичних ткива. Кроз декомпресију и хидратацију хируршких дискова унутар кичмене колоне омогућава се више простора за живце унутар кичмене мождине. Покретима тела из обрнутог положаја подстиче се циркулација, побољшава васкуларизација, односно исхрањеност угрожених ткива, што може олакшати бол и ефикасно помоћи продужавању кичме.

Постоји много користи од практиковања антигравитационе јоге, нарочито због тога што повећава и мишићну флексибилност и покретљивост зглобова, а посебно је корисна у јачању језгра тела.

Предност аериал јоге у односу на остале видове вежбања је у томе што висећа тканина као реквизит у извођењу вежби пружа потпору телу растерећујући зглобове, на тај начин задржава део ваше телесне тежине као би сте могли постепено изградити снагу и равнотежу; Реквизит аериал јога тканина пружа потпору раменима, боковима и коленима омогућавајући вам повећан опсег покрета и олакшан улазак у основне јога положаје. На тај начин отклања се тензија која би другим видом вежбања била теже доступна.

Аериал јога омогућава вежбачима да истражују, раде на самопоуздању и игри у сврху развијања ума и тела и подстицању доброг расположења и среће. Понекад се вежбачи боре са перцепцијом препуштања и поверењем у аериал јога реквизит, постепено развијајући осећај растерећености у сигурној и разиграној атмосфери. Осећај растерећења изазива утисак левитације дозвољавајући уму и телу опуштање и успорено дисање што смирује нервни систем.

Када људи верују у свој тренинг они виде и резултате у облику губитка тежине, повећања осећаја среће и бољег здравља. То је циљ аериал јоге.

Систем аериал јога вежбања може се прилагодити особама различитих старосних доби и физичких способности.

Индикације – Discus hernia, дегенеративна обољења кичме, компресивне фрактуре у хроничном стадијуму, остеопороза, деформитети, итд.

Контраиндикације – пацијенти са локалним и системским болестима, ТУ, реуматиодни артритис, са васкуларним променама.

ГЦФК д.о.о. Београд

Адреса:

Градски центар за физичку културу д.о.о. Београд
Делиградска 27, 11000 Београд
Република Србија


ПИБ - 101368707
Матични број - 07002157

На благајни Центра физичка и правна лица могу вршити плаћање програма и услуга на неколико начина: готовина, платне картице (VISA International MasterCard, DinaCard), чекови, уплата на текући рачун - по профактури.

Радно време: 07-24

Телефон Центра:
+381 11 265.87.47

Телефон инфопулта хидро блока:
+381 11 268.29.87

За сугестије или примедбе можете се обратити на адресу: knjigautisaka@staridif.rs

Остале информације:
www.beograd.rs
закон о спорту

Copyright © 2023. Stari DIF

S5 Box