Fitnes

PILATES & YOGA

 PILATES & YOGA je spoj fizičkih i duhovnih tehnika vežbanja za revitalizaciju uma i tela. Kroz ovaj program vežbi ostvaruje se holistički pristup vežbanju koji kombinuje elemente pilatesa i yoge radi poboljšanja fleksibilnosti, jačanja mišića, povećanja ravnoteže i poboljšanja opšteg blagostanja.

Benefiti vežbanja PILATES & YOGE:
– Poboljšava se fizičko, emocionalno i duhovno stanje organizma.
– Poboljšava disanje, cirkulaciju i povećava energiju u organizmu.
– Ubrzava metabolizam, pa u kombinaciji sa adekvatnom
ishranom može delotvorno uticati na mršavljenje.
– Povećanje oksigenacije krvi.
– Oslobađanje endorfina olakšava eliminaciju stresa i problema povezanih s njim.
– Pomaže kod bolova u donjem delu leđa, jača trbušne mišiće i izdužuje mišiće, omogućujući bolju kontrolu držanja.
– Tehnikama disanja i meditacije pomaže u smanjenju stresa i poboljšava emocionalno blagostanje.
– Poboljšava ravnotežu i koordinaciju.

Program PILATES & YOGA kombinuje treninge snage pilatesa sa fleksibilnošću yoge, asane (fizičke vežbe), pranajame (tehnike disanja), kao i vežbe za opuštanje od stresa. Važno je prilagoditi vežbe sopstvenim sposobnostima i slušati svoje telo tokom vežbanja. Pre nego što započnete bilo kakav novi program vežbanja, preporučuje se da se posavetujete sa stručnjakom, posebno ako imate neke zdravstvene probleme ili ograničenja.

Instruktor Aleksandra Bojanić.

(Članska karta važi 30 dana.)
(1 termin u trajanju od 60 minuta)

Termini

Ponedeljak 7.30 - 8.30
Petak 7.30 - 8.30

1 Termin:
720,00 din
8 Termina:
3.940,00 din

BODY FORMING

Program „Body forming“ je trening tokom koga možete da utrošite veliku količinu kalorija i dobro se oznojite, povećavate izdržljivost i kondiciju kao i snagu organizma. Kombinacija jednostavnih kardio vežbi sa vežbama snage daje maksimalan efekat u pogledu mršavljenja i oblikovanja celog tela. Najčešće ga preporučujemo za podizanje zdravstvenog statusa na viši nivo kao i za redukciju telesne težine. 

(članska karta važi 30 dana )

(1 termin u trajanju od 60 min.)

Termini

Ponedeljak 16.15
Sreda 16.15
Petak 16.15

1 Termin:
720,00 din
8 Termina:
3.940,00 din
12 Termina:
4.600,00 din

Zdravstveno-korektivno vežbanje

Jedan od programa koji tretira zdravstvenu problematiku kroz vežbanje i spada u red terapeutskih programa GCFK-a je zdravstveno-korektivno vežbanje. To je jedan od terapeutskih programa GCFK koji je vođen od strane fizioterapeuta, izvodi se u sali grupno, u trajanju od 45 minuta. Program je koncipiran tako da vežbe obuhvataju sve grupe mišića i prilagođen je terapeutskim potrebama grupe a ako neka osoba ima oboljenje koje treba da uključi ili isključi neke vežbe to se osobi naglašava. Rade se vežbe zagrevanja, vežbe za povećanje obima zglobova, lake dinamičke i statičke vežbe bez opterećenja ili sa malim opterećenjem. Na kraju se rade vežbe istezanja. Program je vrlo popularan i predviđen je za osobe sa specifičnom problematikom i nije za decu. Program Zdravstveno-korektivno vežbanje vode fizioterapeuti i vežbe se realizuju u sali.

(članska karta važi 30 dana)

(1 termin u trajanju od 45 min.)

Termini

Ponedeljak 12.00
Sreda 12.00
Petak 12.00

1 Termin:
450,00 din.
12 Termina:
4.000,00 din.

Pilates

PILATES se smatra jednim od najsigurnijih načina vežbanja, formira telo na jedan potpuno drugačiji način bez agresivnih I napornih vežbi, balansirajući sve grupe mišića, čini da se istovremeno osećate opušteno, snažno I raspoloženo. Pilates vežbe podstiču gipkost i izdržljivost kako mišića tako i celokupnog tela, a akcenat je na mišićima abdomena, dubokih mišića leđa i mišića karličnog dna, koji čine centar naše vitalnosti i stabilnosti. 

Pilates se sastoji se iz laganih I opuštajućih pokreta koji telo dovode u stanje potpune kondicije. PILATES Vas dovodi u dodir sa svojom unutrašnjom snagom, smirenosću i uravnoteženosti duha i tela Idealan je za one koji ne vole da skaču I trče, a koji žele dobru pokretljivost I kondiciju

OSNOVU PILATES vežbi čini:

KONCENTRACIJA- usresređenost na um i prisutnost u svom telu kontrolišemo neuro mišićnu kordinaciju

KONTROLA- Negovanje kordinacije uma i tela stvaraju se pokreti koji neće biti ne promišljeni i slučajni.

KORDINACIJA- Rad na unutarnjoj stabilnosti. Svaki pokret potiče iz centra našeg CORA (sva energija potiče iz tog središta i izbija napolje).

DISANJE- Udah podstiče pokret.

FLUIDNOST-usresređenost na gracioznost pokreta a ne na brzinu.

PRECIZNOST- promišljeni, jednostavni i dobro odmereni pokreti.

IZDRŽLJIVOST-spremnost da povećamo intenzitet vežbanja.

OPUŠTANJE- ključ zdravlja i ozdravljenju uma i tela

Program pilatesa vodi profesor fizičkog vaspitanja Aleksandra Bojanić

(članska karta važi 30 dana )

Instruktor Aleksandra Bojanić

(1 termin u trajanju od 60 min.)

Termini

Utorak 19.00
Četvrtak 19.00
Subota 12.00

1 Termin;
720,00 din.
8 Termina;
3.940,00 din.
12  Termina;
4.600,00 din.

Kalenetiks MIKS

Kalenetiks miks je program koji kombinuje kalenetiks vežbe specifične po tehnici izvođenja i druge tehnike koje su pokazale zavidne rezultate za:

• oblikovanje muskulature

• pravilno držanje kičmenog stuba

• poboljšanje ravnoteže i koordinacije

• otklanjanje stresa kroz relaksaciju

• jačanje samopouzdanja

Kalenetiks miks sadrži:

• zagrevanje

• kardio vežbe

• vežbe snage i istezanja

• opuštanje i relaksaciju

Kalenetiks miks posebnu pažnju posvećuje tehnici disanja i pravilnom izvođenju vežbi uz kontrolu pokreta. Važan deo ovog programa je i kvalitetan izbor muzike, koja doprinosi pozitivnoj atmosferi treninga, njegovoj dinamici i ritmici. Trening traje 60 minuta, a redovnim vežbanjem postiže se fizički i mentalni balans, koji je neophodan za zdrav život.

(članska karta važi 30 dana )

Instruktor Danijela Grubić Kostadinovski

(1 termin u trajanju od 60min.)

Termini

Ponedeljak 20.00
Utorak 10.00
Sreda 20.00
Četvrtak 10.00
Petak 20.00
Nedelja 12.00

1 Termin:
576,00 din.
8 Termina:
3.744,00 din.
12 Termina:
4.320,00 din.

Joga

Program joge se zasniva na klasičnoj, tradicionalnoj jogi koja predstavlja kombinaciju raznih tehnika za unapređenje svih čovekovih potencijala, zbog čega se joga i smatra holističkom naukom. Ovaj program obuhvata sledeće tehnike: asane (fizičke vežbe), pranajame (tehnike disanja), mudre i bande (vežbe razbijanja energetskih blokada i preusmeravanja energije) i joga nidru kao vežbu opuštanja.

U programu se poštuje jedan od osnovnih principa vežbanja joge – princip nenasilja (ahimse) koji podrazumeva da se vežbač ne takmiči niti sa sobom, niti sa drugima, već u sihronizaciji daha sa pokretom prati svoje trenutne telesne mogućnosti. Na taj način, uz redovno vežbanje, postiže se postepen napredak na svim nivoima čovekovog bića.

Sve nabrojane tehnike imaju razne varijante, od jednostavnijih ka složenijima, tako da progarm mogu da prate, kako početnici, tako i polaznici sa dužim iskustvom vežbanja joge. Program je koncipiran za sve uzraste a donja granica je 14 godina.

Važna napomena: s obzirom da danas u svetu razne tehnike joge postaju sve više deo medicinskih terapija, važno je napomenuti da ovaj joga program nema karakter bilo kakve terapije, tj. ne predstavlja zamenu za bilo koju medicinsku terapiju.

Jedan čas traje 75 minuta.

Program vodi Biljana Stojanović.

(članska karta važi 30 dana )

(1 termin u trajanju od 75 min.)

Termini

Ponedeljak 18.15 do 19:30
Četvrtak 17:45 do 19:00

1 Termin:
700.00 din.
8 Termina:
3.000,00 din.

RELAKSACIJA

Relaksacija se definiše kao stanje i process. Kao stanje, relaksacija predstavlja stanje bez napetosti koje dovodi do harmonje u kompleksu telo-um. Kao process, relaksacija podrazumeva otklanjanje napetosti – fizičke (mišićne), mentalne i emocionalne. Relaksacija može biti dublja ili plića, sve u zavisnosti od toga u kom stepenu se čovek u datom trenutku oslobodio trostruke napetosti. Otklanjanje napetosti je postala neodložna potreba savremenog čoveka zato što živi u stresnim okolnostima modernog života. Ovaj program relaksacije sadrži kombinaciju raznih tehnika za smanjivanje trostruke napetosti koja uklanja napetost iz fizičkog tela, obnavlja energiju i dovodi do mentalnog mira. Program sadrži razne prakse, uglavnom bazirane na ralaksirajućim tehnikama joge koje uključuju lagane fizičke vežbe (asane), vežbe disanja (relaksirajuće i balansirajuće pranajame) i tehnike opuštanja. Primenom ovih praksi se smanjuje mogućnost za stvaranje hroničnog umora kao i psihosomatskih poremećaja i obolenja zasnovanih na stresu. Otklanjanjem napetosti, čovek oslobađa svoje skrivene telesne i umne potencijale, realizuje ih u svakodnevnom životu i samim tim za njega bilo koji rad nije mučenje već samoostvarenje. Relaksiran čovek smirenog uma je aktivan i efikasan u svemu šta radi i stvara pozitivnu atmosferu oko sebe doprinoseći smanjivanju kolektivne napetosti. Da bi se stanje relaksacije održavalo i postalo trajno, neophodna je redovnost u vežbanju praksi relaksacije. Takođe, preporučuje se da relaksacija bude dopuna bilo kog drugog programa vežbi, tako da je program otvoren za sve

ljude.

Jedan čas traje 60 minuta.

Program vodi Biljana Stojanović

(članska karta važi 30 dana )

Termini


Sreda 17.45 do 18:45

1 Termin;
700,00 din.
4 Termina;
1.500,00 din.

Džez gimnastika

Izrazito efikasan energetski fitnes program namenjen devojkama i ženama koje žele da svoju formu (kondicionu i estetsku) dovedu do optimuma, što za rezultat ima i maksimalni zdravstveni učinak.

Trening se sastoji od tri povezana dinamička segmenta – aerobni, barre (originalne nebaletske vežbe na štapu) i vežbe snage i oblikovanja na strunjači. Svakom segmentu prethodi specifični namenski strečing, a završnicu treninga predstavlja finalno relaksirajuće istezanje, koje za cilj ima što brži oporavak mišića (mišići se zapravo formiraju u odmoru, nakon napora).

Instruktor Nena Rađenović

Termini

Utorak 18.00
Četvrtak 18.00
Nedelja 10.00 , 11.00

12 Termina:
4.500,00 din.

Ples

Školom rukovodi Aleksandar Aca Aničić – operativni trener sportskog plesa i master menadžer sporta i rekreacije u turizmu. Najbliža saradnica u plesu kao i u životu je supruga Svetlana – instruktorka plesa i dipl.psiholog.  

Plesna škola u Gradskom centru Stari DIF postoji od 1997. godinu dana nakon što je Aca Aničić započeo svoja prva plesna predavanja na osnovu stečenog iskustva od 1986.godine učenjem kod najpoznatijih učitelja plesa tog vremena (Željko Damljanović, Dragan Radovanović, Dragan Rančev, Srećko Radovanović). Program obuhvata standardne, latinoameričke i druge popularne plesove, sa ciljem da ples bude dostupan svima i da svaki polaznik škole plesa zablista na podijumu uz omiljnei ritam.  Sekcije su podeljene u tri nivoa: od početnog stepena prilagodjenog za sve koji nikada nisu plesali, preko srednjeg na kome se razradjuju plesne kombinacije i uče figure prema svetskim standardima, do višeg nivoda na kome se kreiraju savremene plesne kombinacije sa prestižnih svetskih seminara koje pratimo. 

Od osnivanja do danas pretežno smo se rukovodili ciljem da ples bude deo rekreacije svakog čoveka, a kada smo prepoznali talente i mogućnosti pravili smo i zapažene rezultate na plesnim takmičenjima. Osvojili smo brojna priznanja u IDO svetsko organizaciji u plesovima Salsa, Bachata, Merengue, Disco Fox, Tango argentinski, Standard šou, Latin šou, Latino mix, sve od parovnih takmičenja (duo) do malih i velikih formacija.  Ponosni smo kao pioniri u izvodjenju takmičarskih formacija zlatnog doba 50+ koji su svojim nastupima u Beogradu, Jagodini, Kanjiži i drugim mestima osvajali kako zlatna odličja tako i simpatije publike. 

Aktivni smo u lokalnoj zajednici darujući svoje programe svim generacijama besplatno uvek kada smo pozvani od strane raznih organizatora. Takodje uzimamo učešće u pisanju projekata koje po odobrenju realizujemo na teritoriji Beograda, koji se svi odnose na plesne programe i manifestacije. Od 2006. Godine, u novembru, organizujemo Revije plesa i akrobatike koje su uvek besplatne za učesnike i posetioce, na kojima beležimo više stotina učesnika po reviji.  Od 2006.godine prihvatamo koncept, puteve i ciljeve sokolstva te sa ponosom nosimo sokolsko ime, čime doprinosimo sećanju i obnovi tradicije koju baštini sokolski pokret od 1862.u Pragu, odnosno 1882. u Srbiji. Sa nestrpljenjem isčekujemo učešće na narednom svesokolskom sletu u Pragu 2024.godine.  

Ovo je plesna škola sa negovanjem tradicionalnog učenje svih plesova koji se aktivno plešu na plesnim večerima, plesnim balovima i drugim plesnim manifestacijama. Kod nas nema ograničenja u godinama, možete doći u paru ili solo, a mi ćemo se potruditi da vam nadjemo prigodnog partnera. Pored svega navedenog najvažniji je i prostor u kome vežbate, a Gradski centar „Stari DIF“ pruža najbolje uslove.  

Dobrodošli u čarobni svet plesa!

(članska karta važi 30 dana)

(1 termin u trajanju od 180 min.)

Termini


Sreda 19.00 do 22:00
Petak 19.00 do 22:00

1 Termin:
600,00 din.
8 Termina:
3.600,00 din.
12 Termina:
4.500,00 din.