Programi za decu

plivanje za bebe
stari dif deca

Jedan od najstarijih i omiljenih programa u okviru ponude GCFK Stari Dif, kako kod polaznika tako i kod trenera, je program Obuka plivanja za bebe. Program je namenjen najmlađem uzrastu od svega nekoliko meseci do navršene četvrte godine. Odvija se u malom bazenu, a broj beba u grupi ne prelazi broj od 10 do 15 polaznika, što omogućava normalan rad i jednaku posvećenost svakom detetu. Zajedničkim vežbanjem roditelja i dece i stručnim savetima dobijenim od profesora fizičke kulture razvija se interesovanje roditelja za poboljšanje motoričkih sposobnosti deteta.

RITMIČKA GIMNASTIKA

gym, girls, rhythmic gymnastics-512873.jpg

Ritmička gimnastika je jedan od najprivlačnijih, prvenstveno ženskih sportova. Idealan spoj sporta i umetnosti, odnosno gimnastičkih vežbi, baleta i muzike. Po mišljenju stručnjaka, sa treninzima ritmičke gimnastike najbolje je početi kada dete navrši pet godina. Sve više roditelja upisuje devojčice na časove ritmičke gimnastike u želji da one dodatno razvijaju motoričke sposobnosti, pravilno držanje tela, eleganciju i gracioznost. Ritmička gimnastika predstavlja divan spoj pokreta, maštovitosti i ritmičnosti. Čas ritmičke gimnastike traje 60 minuta i obuhvata brojne gimnastičke vežbe, sa različitim rekvizitima poput vijače, obruča, traka i lopte. Ovaj vid vežbanja podrazumeva izvođenje koreografskih pokreta u skladu sa muzikom, što je deci tog uzrasta vrlo zanimljivo.

JAZZ BALET

dance, choreographer, jazz-4398253.jpg

Trening je namenjen devojčicama školskog uzrasta. Podrazumeva savladavanje tehnike i koreografija iz osnovnog i modernog džez baleta. Kroz zabavu i visok stepen dinamike radi se na ubrzanom razvoju svih motoričkih sposobnosti – opštih i specifičnih. Sve koreografije su usklađene sa uzrastom, ali se ulaže veliki napor u postizanju stepena složenosti, kako u scenskom izrazu tako i u ritmičko-tehničkim zahtevima. Trening je zasnovan na postupnosti, raznovrsnosti i sveobuhvatnosti. Posebno se vodi računa o razvijanju i održavanju motivacije, zajedništva, zdrave konkurencije i istrajnosti u prevazilaženju prepreka. Trening realizuje iskusan instruktor Nena Rađenović.

OBUKA PLIVANJE ZA BEBE

Plivanje ima veliki uticaj na organizam u razvoju a kao terapijsko sredstvo voda je našla vrlo široku primenu. Zato uzrast nije prepreka da bi se počelo sa učenjem plivanja. Program obuhvata decu do 4 godine starosti i podrazumeva stalnu saradnju sa roditeljima koji će uz savete i stručna uputstva koja dobijaju od profesora pokušati neposredno da obučavaju svoje dete. Vežbe koje se rade sa bebama su vrlo jednostavne a osnovni metod rada je ponavljanje istih stvari u isto vreme. Komunikacija sa decom od nekoliko meseci je nemoguća ali su zato roditelji sa decom u vodi i oni će uz dobijene instrukcije pokazati detetu šta treba da uradi. Uloga profesora je veoma važna. On procenjuje ( na osnovu raspoloženja bebe u datom trenutku) kada će se i koja vežba izvoditi i koliko dugo će se ponavljati. Uz objašnjenje roditeljima kako dete da pridržavaju, koji položaj tela i glave beba treba da ima pri izvođenju određene vežbe, profesor svaku vežbu pokaže na suvom a roditelj u vodi. U većini slučajeva bebe će to i da urade s obzirom da imaju jako dobre perceptivne sposobnosti i da su im roditelji najbliskiji, pogotovo majka sa kojom provode ceo dan.

Časovi su osmišljeni tako da se svi zadaci rešavaju kroz igru sa roditeljima uz koje se bebe osećaju potpuno sigurno. Zato ovaj program treba da predstavlja veliko zadovoljstvo i uživanje kako za roditelje tako i za bebe. Osnovni cilj nije da dete nauči da pliva po svaku cenu već boravak i bilo kakva aktivnost dece u vodi s obzirom na njena veoma korisna dejstva. Kroz ovaj  program deca se pripremaju( kako psihički, tako i fizički) za grupu predškolskog uzrasta sa kojom se radi na učenju plivački tehnika i bez prisustva roditelja. Na taj način deca koja prođu ovaj program za bebe dolaze potpuno spremna u stariju grupu i vrlo brzo savladavaju zadatke koji ih tamo očekuju.

(članska karta važi 30 dana)

(1 termin u trajanju od 45 min.)

 

Profesor Milina Stevanović

Termini

Utorak 16.00
Četvrtak 16.00
Subota 12.15

1 Termin:
490 din.
8 Termina:
3.690 din.
12 Termina:
4.600,00 din.

Obuka plivanja za decu od 5 do 6 godina

Predškolski uzrast je – period kada je dete spremno da samostalno pohađa časove plivanja i održi koncentraciju u toku 45 minuta koliko traje jedan čas. Pored učenja samih tehnika plivanja cilj rada sa decom ovog uzrasta je suzbijanje straha od vode, sprečavanje pojave deformiteta ( najčešće kičmenog stuba) koji se uglavnom javljaju sa polaskom deteta u školu ( oko 7.godine), sticanje sportskih navika t. j. navika za fizičkom aktivnošću, suzbijanje gojaznosti koja je sve zastupljenija i kod ovog uzrasta usled smanjene fizičke aktivnosti i loše ( nekvalitetne) ishrane, navikavanje dece na organizovan čas, samostalni rad, disciplinu, autoritet.

Program rada podrazumeva najrazličitije vežbice (u miru i u kretanju) i igrice pomoću kojih deca najpre uče disanje, rad nogama, plutanje, rad rukama i na kraju povezivanje svih ovih elemenata u jednu celinu. Igre su neizostavni deo časova jer omogućuju neprimetno oslobađanje straha od vode i razbijaju monotoniju na časovima na kojima se rade pojedini elementi uz veliki broj ponavljanja. Program je namenjen deci uzrasta 5-6 godina mada se grupi mogu priključiti i mlađa deca u zavisnosti od njihovih telesnih i motoričkih karakteristikama ( o čemu odlučuje isključivo profesor koji vodi program). Da bi se dete priključilo ovom programu dolazak na plivanje treba da bude pre svega njegova želja a ne samo njegovih roditelja t. j. ne treba primoravati dete da ide na plivanje ukoliko ono to kategorički odbija. Dete treba da bude voljno da na časovima bude bez roditelja ( da nije isuviše vezano za njih), da nema neki teži mentalni ili fizički poremećaj koji bi zahtevao individualni rad.

 

(članska karta važi 30 dana)

(1 termin u trajanju od 45 min.)

Profesor Milina Stevanović

 

Termini

Ponedeljak 16.00, 16.45
Sreda 16.00, 16.45
Petak 16.00, 16.45

1 termin:
730.00 din.
8 termina:
3.950,00 din.
12 termina:
5.100,00 din.

Obuka plivanja školske dece

Odvija se u malom bazenu i ima za cilj da dete koje je potpuni početnik ili poluplivač dovede do nivoa znanja sve četiri tehnike plivanja. Nakon obavljenog testiranja dete se u skladu sa trenutnim znanjem selektuje u jednu od tri postojeće grupe i u toku obuke sa postignutim odgovarajučim nivoom znanja prebacuje u napredniju grupu. Kada dostigne zavidan nivo izvođenja tri tehnike(kraul, leđni kraul, prsno) u velikom bazenu(25M) testira se za prelazak u program “Trenažno plivanje“ koje se odvija u velikom bazenu.

Testiranje se odvija ponedeljkom, utorkom, sredom, četvrtkom i petkom od 17.30 časova.

(članska karta važi 30 dana)

(1 termin u trajanju od 45 min.)

Profesor Marija Grgurević

Profesor Dejana Calić

Termini

Ponedeljak 17.45, 18.30
Utorak 17.45, 18.30
Sreda 17.45, 18.30
Četvrtak 17.45, 18.30
Petak 17.45, 18.30

8 termina:
4.200,00 din.
12 termina:
5.600,00 din

Zdravstveno-korektivno plivanje

Program Zdravstveno-korektivno plivanje ima za cilj jačanje posturalne muskulature i mišićnog midera, poboljšanje držanja i prevenciju deformiteta. Korektivnim vežbama srednjeg i jakog intenziteta, brojem ponavljanja i dužinom vežbi postižu se bitni rezultati. Voda je idealna sredina za ovakav program, a u zavisnosti od predanosti i vremena provedenog u vežbanju kroz vodu dolazi do ispravljanja pomenutih nepravilnosti. Program se realizuje u malom bazenu, na osnovu testiranja polaznika. Posebno je važno da deca od malih nogu počnu sa stvaranjem zdravih navika, prilagođavanjem na socijalizaciju, disciplinu i brigu o zdravlju.

Raspored termina i cene možete pogledati u rasporedu po zonama na naslovnoj strani sajta.

(članska karta važi 30 dana)

(1 termin u trajanju od 45 min.)

Program realizuju fizioterapeuti.

 

Termini

Ponedeljak 20.00
Sreda 20.00
Petak 20.00

8 termina:
3.800,00 din.
12 termina:
4.800,00 din.

Usavršavanje tehnike plivanja i kondicioniranje

Trenažno plivanje predstavlja program koji ima za cilj usavršavanje tehnike plivanja, usavršavanje različitih plivačkih elemenata kao i unapređenje plivačke kondicije. Namenjen je za decu svih uzrasta koja su uspešno savladala komletnu obuku plivanja u malom bazenu i žele da nastave usavršavanje sve četiri tehnike plivanja (kraul, leđno, prsno i delfin). Program trenažnog plivanja realizuje se u velikom bazenu sa tri plivačke trake, u kojima su deca raspoređena u tri grupe u odnosu na nivo usvojene tehnike plivanja i nivo plivačke kondicije. U toku treninga koriste se razni rekviziti sa ciljem da se usvoji što bolja koordinacija pokreta, poboljša motorika kretanja kroz vodu i stekne što bolja kondicija. Ovaj program takođe, ima za cilj da omogući pravilan rast i razvoj kod dece koja redovno treniraju. Za vreme plivanja aktiviraju se mišići celog tela, pa plivači vremenom, uz redovno treniranje i pravilno izvođenje tehnike, postaju snažniji, proporcionalno razvijeni sa zdravim posturalnim statusom. Plivanje pozitivno deluje na motoričke i funkcionalne sposobnosti dece, pomaže njihovom fizičkom razvoju, utiče se na razvoj respiratornog i kardiovaskularnog sistema i poboljšava njihovo zdravlje.

(članska karta važi 30 dana)

(1 termin u trajanju od 60 min.)

Profesor Milica Simić

Termini

Ponedeljak 20.00
Sreda 20.00
Petak 20.00

8 termina:
4.500,00 din.
12 termina:
6.300,00 din

Individualna obuka plivanja za decu

IOvaj program obuhvata uzrasnu kategoriju od najranijeg životnog doba pa do 15 godine. Rad sa decom je malo drugačiji nego kada se radi sa odraslom, zrelom, već izgrađenom osobom. Dete je željno igre (pogotovo ako govorimo o deci do 7. godine života) i vrlo često nije ni svesno opasnosti koje mogu da ga snađu u vodi. Zato se čas mora osmisliti tako da se određeni elementi savladavaju kroz igru (da im ne bi bilo dosadno), mora se obezbediti neophodan nivo discipline kako bi bezbednost deteta bila uvek na prvom mestu a čas bio uspešan.

 Za decu je uvek bolje da uče u društvu jer imaju taj takmičarski duh u sebi. Međutim, postoje situacije kada je neophodan individualni rad, kada dete iz raznoraznih razloga ne može da se uklopi u grupu. To mogu biti zdravstveni razlozi, zbog toga što ne može da se uklopi u termine za grupe jer posećuje još neke van školske aktivnosti, ili jednostavno želja deteta ( ili njegovih roditelja) da im se dete pravilno razvija imajući u vidu efekte uticaja vode na telo u celosti. Zato se uvek treba posavetovati sa stručnim licem – profesorom i naći najbolje rešenje za dete.

Program je namenjen deci, sprovodi se u malom i velikom bazenu u trajanju od 45 minuta.

Časovi se zakazuju u dogovaru sa profesorima koji vode obuku plivanja.

(članska karta važi 30 dana)

(1 termin u trajanju od 45 min.

Termini

Zakazivanje termina u dogovoru sa profesorom

1 termin:
1.700,00 din.
8 termina:
10.000,00 din.
12 termina:
14.500,00 din.

Ritmička gimnastika

Ritmička gimnastika je jedan od najprivlačnijih, prvenstveno ženskih sportova. Idealan spoj sporta i umetnosti, odnosno gimnastičkih vežbi, baleta i muzike. Po mišljenju stručnjaka, sa treninzima ritmičke gimnastike najbolje je početi kada dete navrši pet godina.

Sve više roditelja upisuje devojčice na časove ritmičke gimnastike u želji da one dodatno razvijaju motoričke sposobnosti, pravilno držanje tela, eleganciju i gracioznost. Ritmička gimnastika predstavlja divan spoj pokreta, maštovitosti i ritmičnosti.

Čas ritmičke gimnastike traje 60 minuta i obuhvata brojne gimnastičke vežbe, sa različitim rekvizitima poput vijače, obruča, traka i lopte. Ovaj vid vežbanja podrazumeva izvođenje koreografskih pokreta u skladu sa muzikom, što je deci tog uzrasta vrlo zanimljivo.

Informacije o terminima i cenama možete pogledati u rasporedu po zonama na naslovnoj strani sajta.

(članska karta važi 30 dana)

(1 termin u trajanju od 60 min.)

Termini

Utorak 19.00, 20.00
Četvrtak 19.00, 20.00

8 termina:
3.500,00 din.

Džez balet

Trening je namenjen devojčicama školskog uzrasta. Podrazumeva savladavanje tehnike i koreografija iz osnovnog i modernog džez baleta.

Kroz zabavu i visok stepen dinamike radi se na ubrzanom razvoju svih motoričkih sposobnosti – opštih i specifičnih.

Sve koreografije su usklađene sa uzrastom, ali se ulaže veliki napor u postizanju stepena složenosti, kako u scenskom izrazu tako i u ritmičko-tehničkim zahtevima.

Trening je zasnovan na postupnosti, raznovrsnosti i sveobuhvatnosti. Posebno se vodi računa o razvijanju i održavanju motivacije, zajedništva, zdrave konkurencije i istrajnosti u prevazilaženju prepreka.

Trening realizuje iskusan instruktor Nena Rađenović.

Termini

Utorak 17.00
Četvrtak 17.00
Nedelja 10.00

8 termina:
4.500,00 din.
Mi mislimo na vas

Porodični Popust

Ako članske karte za programe : obuka plivanja za bebe, obuka plivanja za decu

starosti od 5 do 6 godina, obuka plivanja za školsku decu, zdravstveno

korektivno plivanje i obuka u trenažnom plivanju, kupe dvoje ili više rođene

braće i/ili sestara, obračunava se popust od 20% na iznos kupljenih članskih

karata, uz mogućnost njihovog jednog ili oba roditelja da ostvare popust od

20% za kupovinu članske karte za bilo koji program ili uslugu iz kompletne

ponude gcfk-a. članske karte se kupuju i važe uz lične isprave dece

(zdravstvene legitimacije) i lične karte roditelja.

"Budite deo naše porodice"